AP Tuning; chiptuning in Wijchen, Harderwijk, Castricum

Chiptuning auto's

meer vermogen

meer rijplezier

zuiniger rijden

5 jaar garantie

de beste service

Chiptuning Wijchen, Harderwijk, Castricum, Jaguar
AP Tuning Castricum, Harderwijk, Wijchen
Chiptuning

Wat is chiptuning?

Bij chiptuning wordt de software die af fabriek in uw auto, camper of motor zit geoptimaliseerd. Dit is volkomen legaal.

AP Tuning maakt gebruik van de marge die fabrikanten standaard reserveren. Optimalisatie van deze marge resulteert onder andere in meer vermogen.

Bij AP Tuning kunt u kiezen voor chiptuning op maat voor een verbluffend resultaat!

AP Tuning Castricum, Harderwijk, Wijchen
Chiptuning

Hoe werken wij?

Is chiptuning legaal? Chiptuning Wijchen, Harderwijk, Castricum

AP Tuning start met een de chiptuning door middel van vermogensmetingen (diagnose van de motor) en databestanden. Dit wordt gecombineerd met wiskundige berekeningen, ook wel de basis tuning genoemd.

De auto wordt op alle mogelijke manieren getest, zowel op de weg als in ons testcentrum. Zo kunnen we u de best mogelijke feedback geven en u vertellen wat we voor u kunnen betekenen. De verschillende fases op een rij:

Fase 1: de diagnose

We beginnen met het uitvoeren van de diagnose. AP Tuning beschikt over het beste apparatuur om te kijken hoe uw auto ervoor staat om zo te bepalen welke veranderingen we kunnen doorvoeren. Waarom is het gebruik van specialistisch diagnose-apparatuur van belang? De meeste moderne auto’s hebben een complexe software en geavanceerde systemen die elektronisch worden aangestuurd. De apparatuur is belangrijk om meer informatie te krijgen over de staat waarin de motor verkeerd.

Fase 2: het aanpassen van de auto

De volgende stap is het toepassen van de veranderingen aan de auto. Door middel van een unieke software voeren we deze aanpassingen uit aan uw auto. Tijdens dit proces kunnen we de motor reinigen en krachtiger/soepeler maken. AP Tuning heeft voor iedere motor de juiste chiptuning producten in huis (o.a. om de aansturingssoftware aan te passen), of het nu gaat om een benzine- of een dieselmotor.

Fase 3: uitgebreid testen

Tot slot is het van belang dat de auto goed wordt getest! Bij AP Tuning doen we dit op een aantal manieren. Vooraf vindt er een test plaats op de vermogensbank bij AP Tuning. Maar ook nadat de aanpassingen zijn doorgevoerd vindt er een test plaats. Het is aan u om te bepalen of u wilt dat deze test ook op de weg wordt uitgevoerd. Dit kunt u doorgeven wanneer u uw offerte aanvraagt.

AP Tuning Castricum, Harderwijk, Wijchen
Chiptuning

Voordelen van chiptuning

Chiptuning kent tal van voordelen en dat betekent dat ook uw auto er veel baat bij zal hebben. In de eerste plaats zult u direct merken dat uw motor krachtiger is. Door het aanpassen van de software in de boordcomputer van de auto kunnen we de motor niet alleen meer kracht geven, maar ook soepeler maken. Dit zult u meteen merken zodra u na de chiptuning in uw auto stapt. Het vermogen van uw motor is een stuk groter en dat betekent niet alleen dat u meer snelheid kunt maken, maar ook dat dit op een meer soepele wijze gebeurt.

Een ander voordeel van chiptuning is dat u meer koppel krijgt. Door de koppel te verhogen krijgt uw auto meer kracht en meer vermogen. Dit draagt allemaal bij aan de snelheid van uw auto.

Daarnaast zult u ook merken dat u comfortabeler rijdt doordat de motor een stuk soepeler is.

Een ander, niet te vergeten voordeel, is dat u ook nog eens een stuk zuiniger zult rijden. Een chiptuning op maat zorgt voor een brandstofbesparing van meer dan 5%. Uw auto voldoet na de chiptuning nog steeds aan alle normen en u kunt dus veilig de weg op!

Chiptuning Wijchen, Harderwijk, Castricum, Mercedes
Chiptuning bestelbus Wijchen, Harderwijk, Castricum, Ford Transit
AP Tuning Castricum, Harderwijk, Wijchen
Chiptuning

Chiptuning op maat

Uw auto gaat na een aantal jaren lijden onder slijtage en vervuiling. Omdat deze slijtage er langzaam insluipt zult u er als bestuurder niet veel van merken. Toch is het zo dat de motor niet meer optimaal kan presteren door bijvoorbeeld een versleten bougie bij een benzinemotor of een vervuilde roetfilter bij een dieselmotor. Chiptuning op maat is dan de ideale oplossing om betere prestaties met uw auto te behalen. U rijdt in uw auto met het gevoel alsof deze helemaal nieuw is!

Doordat we iedere auto benaderen met een specifieke software is er sprake van chiptuning op maat. AP Tuning heeft het beste maatwerkproduct dat zorgt voor extra pit,  wendbaarheid, extra vermogen en koppel. Dit zorgt ervoor dat u in uw auto rijdt als nooit tevoren. Autorijden wordt weer een hele nieuwe belevenis! Voor ieder benzine- en dieselvoertuig heeft AP Tuning een passende oplossing in huis!

AP Tuning Castricum, Harderwijk, Wijchen
Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Scroll naar boven